Cum să prepari simplu și rapid mâncare de urzici!

Micuțele urzici de primăvară și-au făcut deja apariția prin piețe și supermarketuri și pofticioșii pot acum să gătească mâncare de urzici. Este pregătită mai ales primăvara, fiind  bogată în vitamine. 

Cea mai simplă rețetă de mâncare de urzici se prepară imediat și va fi gata în doar 10 minute. Pe lângă gustul minunat pe care îl are, preparatul are și un aport nutritiv foarte bun.

Prepararea mâncării cu urzici este simplă și accesibilă pentru oricine. 

Urzicile se curăță și se spală bine, apoi se fierb rapid timp de 2-3 minute pentru a elimina eventualele substanțe iritante.  Într-o tigaie, se încălzește o lingură de unt, iar când acesta se topește, se adaugă ceapa tocată fin pentru a se căli ușor. 

Urmează adăugarea urzicilor, mărunțite în prealabil cu blenderul sau cu un cuțit, alături de usturoiul mărunțit și roșiile uscate, precum și un praf de chilli, sare și piper după gust. 

Se lasă la foc mediu timp de aproximativ 8 minute și este gata de pus în farfurie.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: