Cum au pus hoții în pericol turiștii din Baia de Fier

Inconștiență la cote maxime. Au furat cablul de siguranță de la un traseu de via ferrata din Baia de Fier. Hoții nu au luat in calcul că pun în pericol turiștii care ajung în zonă chiar pentru aceste sporturi pe stâncă. 

Gabriel Dan Chiriac, președintele clubului montan White Wolf, cel care se ocupă de aceste trasee a sesizat lipsa cablului de siguranță. A tras un semnal de alarmă pe Facebook și a atenționat că o astfel de faptă pune în pericol de moarte un turist aflat pe traseu. 

Traseele sunt verificate periodic și așa s-a descoperit că lipsește firul de oțel de pe stâncă. 

"Am fost informati de turisti ca s-a furat o parte din cablul de siguranta de la traseul de via ferrata Loreley. Este pentru a treia oara de cand a fost amenajat acest traseu. Problema nu este furtul cablului - il vom inlocui in curand. Problema este ca lipsa lui afecteaza direct siguranta turistilor.

 Asa ca daca tot aveti nevoie de o bucata de cablu pentru tras lemnele, sau la ce altceva il mai folositi, veniți și cereți.

Noi nu vom saraci din atata lucru iar voi, cei cu mana lunga, nu veti putea fi acuzati de omor cu premeditare in cazul unui accident montan. Daca tot nu sunteti in stare sa construiti ceva, macar nu distrugeti", e mesajul lui Gabriel Dan Chiriac, cel care a amenajate traseele de via ferrata din Cheile Galbenului.

Vizualizări: 1,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: