Nimeni nu are explicații pentru tragedia de la Roșia

Nimeni nu-și explică în vreun fel cum s-a petrecut tragedia din Cariera Roșia, unde un sudor și-a pierdut viața după ce a fost strivit de roata unui excavator. Bărbatul făcea lucrări de reparații chiar la o cupă a roții excavatorului când aceasta a pornit accidental și l-a ucis. Omul n-a mai avut nicio șansă de supraviețuire. 

"Am înțeles că au dat din greșeală drumul la rotor și l-a prins acolo și nu a mai avut nicio șansă. A murit pe loc", a spus un coleg de-al bărbatului, la Pro TV. „Toată lumea cu care am vorbit a spus că nu poate să pornească accidental. Normal, când se pornește, ar trebui să dea prin stație, dar ei nu mai dau acum”, au spus rudele bărbatului ucis de utilaj.

Ion Vlădoiu, șeful minerului, nu-si explică nici el tragedia. „Cu câteva minute înainte, am avut niște manevre pentru montarea unei stații și era decuplare totală, nu era tensiune pe excavator", a spus acesta.

Bărbatul care a decedat avea 42 de ani. O fetiță de doar 7 ani a rămas orfană de tată. 

Nu se știe deocamdată dacă nenorocirea s-a petrecut din cauza unei defecțiuni ori o eroare umană a produs-o. Cert este că au fost deschise mai multe anchete. Inspectorii de muncă, Poliția și Corpul de Control al ministrului Energiei fac cercetări după tragicul eveniment. 

Nu este primul din acest an. La Jilț, trei mineri au murit și alți zece au fost răniți după ce tancheta în care se aflau s-a răsturnat.

Vizualizări: 3,801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: