Controale în toate căminele de bătrâni

Premierul Marcel Ciolacu anunță controale în toate centrele sociale și reanalizarea autorizărilor acestora. Anunțul a fost făcut după ședința cu miniștrii pe tema azilelor groazei. „Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Avem o problemă de fond: a unui sistem corupt și inert”, a spus șeful guvernului.

„Avem 3 priorități: toate centrele pentru copii, persoane vârstnice sau cu dizabilități, e stat sau private, vor fi controlate și reanalizate toate autorizațiilor. Termenul: o săptămână. În al doilea rând solicit autorităților de drept toleranță zero față de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. Am stabilit cu ministrul justiției ca soluționarea acestor cauze să fie o prioritate. În al treilea rând, fac un apel către toate cultele, BOR, dar și ONG-uri, avem nevoie de implicarea dvs”, a mai spus Ciolacu.

„Solicit autorităţilor toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. În afara de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat şi bunurile, casele şi pensiile”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a mai afirmat că sistemul trebuie schimbat, iar de la începerea sesiunii parlamentare vor fi făcute modificări legislative, astfel încât nimeni să nu se sustragă răspunderii şi să îşi facă treaba în acest domeniu al îngrijirii persoanelor vulnerabile.

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: