Țeapa Netflix care îți poate goli contul bancar. Ai primit acest mesaj?

Atenție! A apărut o nouă metodă prin care puteți fi păcăliți! Un mesaj primit pe telefonul mobil vă anunță că ultima plată a abonamentului Netflix a fost respinsă, iar pentru o achita este nevoie doar să accesați link-ul atașat. În realitate este doar o metodă prin care se încearcă obținerea de informații despre contul bancar pe care îl dețineți.

Mesajul cu pricina a fost deja primit de foarte mulți gorjeni. 

"Am primit un mesaj de genul acesta, dar l-am ignorat știind că nu am plăți restante. Mai târziu am aflat că l-au primit mai mulți cunoscuți și că este o țeapă", a afirmat un gorjean. 

Nu este pentru prima dată când se încearcă păcălirea oamenilor folosindu-se Netflix ca pretext. În urmă cu câțiva ani se transmiteau e-mail-uri cu aceleași mesaje. La vremea respectivă, cazul a ajuns și în atenția INCIBE (Institutul Național de Cibersecuritate) care a avertizat că orice persoană care a furnizat date pe pagina frauduloasă poate avea de suferit.

Dacă sunteti în situația în care ați dat datele personale și bancare (numărul cardului, data de expirare și codul de securitate), este recomandat să contactați instituția financiară cât mai curând posibil pentru a informa despre ce vi s-a întâmplat.

Vizualizări: 7,554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: