Controale în Hala de carne din Târgu Jiu. Ce au găsit

Comisarii OPC Gorj au desfăşurat ieri mai multe controale în Târgu Jiu. Au fost verificate opt unităţi, dar cele mai multe nereguli au fost constatate la Hala de carne.

De la preparate expirate, la rugină, mucegai şi vitrine neigienizate. Comisarii au dispus închiderea unui compartiment al unităţii până la remedierea problemelor.


"Camere frigorifice neigienizate cu urme de rugina, mucegai, cu instalație improvizata din care curgea apa, spatii de lucru cu mese de lucru și utilaje neigienizate cu urme de sânge și resturi de carne, scurgeri cu grilaj blocat de resturi de carne, carne fara elemente de informare caracterizare, carne cu modificări organoleptice, preparate cu data durabilității minimale depașită(expirate), carne păstrată la temperatura de 7-8 grade fata de 0-4 grade temperatura impusă de producator, vitrine frigorifice neigienizate cu resturi alimentare, praf, rugină acumulate în timp, cu improvizații la instalațiile electrice, cu sticla lipita cu scotch, lipsa valori nutritionale pe eticheta preparatelor din carne.
Sancțiuni aplicate:
4 amenzi contravenționale în cuantum total de 20000 lei și 1 avertisment
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
-oprirea temporară a prestării serviciilor pânăla remediere
-oprirea definiitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman al produselor neconforme (circa 470 kg)", a fost mesajul transmis de reprezentanţii OPC Gorj.

La finalizarea acțiunilor de control în cadrul comandamentului de iarnă, comisarii vor comunica exact toată situația cu rezultatele și concluziile acțiunilor.

Galerie foto





Vizualizări: 3,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: