Consiliul Judeţean vrea să obţină gratuit o clădire în centru
Autorităţile judeţene din Gorj vor să obţină gratuit, de la Petrom, o clădire într-o zonă centrală din Târgu Jiu. Dacă înţelegerea va fi parafată, aici va fi mutată activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj.
Reprezentanţii OMV Petrom au mers la Consiliul Judeţean Gorj pentru a discuta cu autorităţile judeţene referitor la fostul sediu administrativ al societăţii. În momentul de faţă, clădirea este scoasă la vânzare, pe faţadă fiind postat un banner imens în acest sens.
Conform anunţului postat pe site-ul societăţii, este vorba de o clădire în suprafaţă de 1.205 mp, o centrală termică de 33 mp, garaje şi birouri în suprafaţă de 268mp şi cabină portar - 20 mp. În anunţ mai este specificat şi faptul că aceste construcţii sunt edificate pe un teren în suprafaţă de 2.516 mp, proprietate a Municipiului Târgu Jiu, pentru care există un drept de superficie în favoarea OMV Petrom SA.
Conducerea Consiliului Judeţean vrea să obţină acest spaţiu de la producătorul de petrol şi gaze cu titlu gratuit. „Nu s-a pus problema achiziţiei clădirii contra-cost. Intenţia Consiliului Judeţean este de a prelua clădirea în mod gratuit. Deocamdată totul este la nivel de discuţie. Vor urma şi alte întâlniri. După cum decurg discuţiile, cei de la OMV Petrom ar fi de acord”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.
Cotruna: Ar fi benefic pentru beneficiari şi pentru salariaţi
Conducerea DGASPC Gorj speră ca cele două părţi să ajungă la o înţelegere. Directorul Dumitru Cotruna spune că prin mutarea activităţii de la Vădeni în clădirea de pe strada Siretului s-ar reduce cheltuielile, mai ales că unele din instituţiile cu care colaborează frecvent sunt în apropiere, iar persoanele cu dizabilităţi nu ar mai trebui să parcurgă kilometri pentru a beneficia de sprijin. „De un an tot încercăm să identificăm o locaţie şi acum am identificat-o. Suntem în negocieri să preluăm sediul OMV Petrom. Este un cadru legal care prevede că, dacă statul român e acţionar, pot să treacă anumite bunuri în patrimoniul Consiliului Judeţean. Avizul este favorabil de la Petrom. Noi sperăm să ne mutăm cât mai repede. Avem 150 de salariaţi în aparatul propriu”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.
Statul deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom prin Ministerul Economiei. Rămâne de văzut dacă societatea va ceda clădirea în contul acestor procente.