Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Asistaţii social din Dăneşti, mobilizaţi pentru curăţirea şanţurilor

Administraţia locală din Dăneşti a scos la treabă persoanele beneficiare ale ajutorului social, odată cu venirea primăverii. Circa 25 de asistaţi social au fost mobilizaţi pentru a desfunda şanţurile din localitate. Autorităţile locale spun că în ultima perioadă tot mai multe persoane din localitate beneficiază de ajutor social.

Câteva zeci de beneficiari ai venitului minim garantat din comuna Dăneşti au fost puşi la treabă de autorităţile locale în această perioadă. Aceştia au primit sarcina să cureţe şanţurile din comună. Autorităţile locale au dispus efectuarea acestei acţiuni numai unde nu sunt gospodării. „Am început curăţenia de primăvară. Cei de la 416  se vor ocupa de aceste activităţi. Începând din acest an văd că sunt în număr mai mare, avem 25 cu drept de muncă şi nu am avut niciodată mai mult de 15-16. Am început cu şanţurile, curăţirea mărăcinilor de pe marginea şanţurilor, adunarea resturilor care sunt aruncate de oameni. Le ducem la tomberoane şi urmează să vină maşina ca să le transportăm la groapa de gunoi. Noi încercăm să desfundăm şanţurile acolo unde nu există case. Fiecare locuitor este obligat ca în faţa casei să-şi facă singur şanţul. N-am început să mergem la poartă la dumnealor pentru lucrul acestea întrucât pe şanţuri este foarte multă apă, dar în momentul când se scurge oamenii vor trece şi îşi vor face şanţurile”, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti. 

Autorităţile locale spun că mulţi dintre cetăţeni au rămas fără un loc de muncă în ultima perioadă şi au cerut sprijin în baza legii 416/2001. „Sunt mai mulţi, în special de vârsta a II-a, care rămân fără serviciu. Stau în şomaj cât stau, după aceea, neavând un loc de muncă, n-au cu ce trăi, n-au posibilităţi materiale acasă, parte din ei n-au nici casă, nici pământ. Vin şi îşi fac actele, corespund conform legii, şi vin şi muncesc în baza legii 416. Numărul lor va creşte în continuare pentru că oamenii au nevoie de aceşti bani. Poate primesc 100, 150 sau 200 de lei, dar pentru ei contează”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: