Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Centru de consiliere şi cantină socială pentru copiii din Ţânţăreni

Copiii din Ţânţăreni cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate mănâncă şi spală hainele pe banii primăriei. În plus, ei îşi fac temele în cadrul Centrului de Consiliere, unde cu ajutorul psihologului trec mai uşor peste trauma despărţirii de părinţi. Circa 70 copii sunt monitorizaţi permanent de autorităţile locale. Pentru aceştia se organizează concursuri şi drumeţii.

Peste 100 de familii din Ţânţăreni îşi câştigă existenţa muncind în străinătate. Mulţi şi-au lăsat copiii la bunici sau la rude, însă aceştia sunt monitorizaţi de autorităţile locale. Copiii beneficiază de masă la cantina de ajutor social şi au posibilitatea de a-şi face temele în cadrul centrului de consiliere. În urma unui proiect cu fonduri norvegiene, în clădirea centrului de consiliere a fost amenajată o spălătorie. Copiii vin cu hainele murdare în plasă, iar a doua zi le ia acasă curate şi călcate. Pentru copiii din satele îndepărtare, angajaţii primăriei merg şi le ridică hainele chiar de la domiciliu. „Centrul de consiliere şi cantina socială le-am amenajat în urmă cu mai mulţi ani, însă acum prin intermediul proiectului „Igienă şi educaţie, prioritate comunitară” am achiziţionat o maşină de spălat, o masă de călcat, un fier de călcat şi şase biciclete care vor rămâne în dotare centrului de consiliere. De acest proiect beneficiază 70 de copii, cu vârste cuprinse între 4-16 ani, care provin din familii nevoiaşe, majoritatea având părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Toţi aceşti copii au primit câte un pachet cu produse de igienă. Pentru aceşti copii se organizează concurs de biciclete şi drumeţii”, a declarat Maria Vasilescu, primăriţa de la Ţânţăreni.

Copiii participă şi la şedinţe de consiliere de grup sau individuale. „În cadrul centrului de consiliere avem un asistent social, un psiholog şi o îngrijitoare. Aici, copiii sunt consiliaţi şi îşi fac temele. Ne dorim să îmbunătăţim viaţa copiilor aflaţi în situaţii de risc şi să prevenim abandonul şcolar. Chiar dacă fondurile primăriei sunt insuficiente nu vom renunţa la cantina de ajutor social şi la acest centru de consiliere. La cantină, copiii beneficiază zilnic de câte o masă caldă şi primesc gustare rece pentru seara”, a mai precizat Maria Vasilescu.     

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: