Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Consilieri sechestraţi în primărie până au votat hotărârea

Consilierii locali de la Ţânţăreni au fost ţinuţi cu forţa la şedinţa, reluată de mai multe ori, până când a fost votat un proiect de hotărâre privind transformarea unui contract de concesiune într-unul de superficie. Contractul de concesiune a fost votat de fostul Consiliu Local, la un tarif de 34 de bani/mp/an, iar actualii consilieri nu au vrut în primă fază să voteze. Şedinţa a fost reluată de mai multe ori, până când doi consilieri, angajaţi la stat, au primit telefoane de la şefi pentru a vota, dacă vor să îşi păstreze serviciul. Într-un final, proiectul a fost adoptat.

Tensiuni la ședința de Consiliul Local organizată ieri la Țânțăreni și care a fost repetată de mai multe ori, asta pentru că aleșii locali nu votau un proiect de hotărâre inițiat de primarul Maria Vasilescu, pentru transformarea unui contract de concesiune într-un contract de superficie. Pentru că nu s-au prezentat toți aleșii locali, iar o parte din consilieri au votat împotrivă, proiectul nu a obținut două treimi din voturi pentru a putea fi aprobat. Consilierii susțin că primarul i-a ținut cu forța la ședință și a trecut la amenințări. „Doamna primar amână la nesfârșit ședința pentru că nu sunt prezenți toți consilierii dumneaei și consilierii PDL au votat împotrivă. Doamna primar  nu acceptă faptul că s-a votat împotrivă și umblă cu amenințări, ne sună șefii și face tot ce îi stă în putință să obțină votul pentru acest proiect. Este vorba de un contract de superficie asupra unui teren care este folosit de o firmă din Cehia, care are panouri fotovoltaice. Terenul a fost concesionat firmei din Cehia în urmă cu câțiva ani, iar acum se dorește schimbarea contractului de cesiune în contract de superficie pentru 28 de ani, la un preț de 34 de bani pe metru pătrat. Asta înseamnă la cele două hectare cam 6.900 de lei. Ședința a fost anunțată pentru ora 14.00, s-a votat împotrivă, s-a amânat pentru ora 15.00 când s-a votat tot împotrivă și s-a amânat din nou. Ne ține cu forța la primărie”, a declarat între două şedinţe un consilier local din partea PDL.

Ameninţările şi-au făcut efectul

Maria Vasilescu, primarul din comuna Țânțăreni, este perseverentă și susține că va amâna ședința de câte ori este nevoie până când acest proiect de hotărâre se va aproba. Edilul se teme de faptul că firma cehă va da primăria în judecată și va cere daune morale în condițiile în care proiectul de hotărâre nu va trece de votul aleșilor locali. „Trebuie să transformăm contractul de concesiune în contract de superficie, pentru că s-au făcut panouri fotovoltaice, oamenii trebuie să intre în legalitate, să aibă drept de folosință asupra terenului și drept de proprietate asupra panourilor. Contractul de concesiune a fost făcut în 2011, când s-a stabilit și suma. Foștii consilieri au votat asta. Noi trebuie să convocăm din nou ședință, să mai așteptăm consilieri și să mai studieze cei prezenți pentru că ne trebuie două treimi din voturi. Proiectul a picat, dar noi reluăm ședința de câte ori este nevoie și azi, și mâine, și tot așa până când se aprobă. Tarifele au fost stabilite acum 2 ani, iar perioada este de 28 de ani pentru că atât pot fi folosite panourile. Nu au investit atâția bani pentru cinci ani, iar acum firma poate să ne dea în judecată și să ne ceară daune morale”, a explicat Maria Vasilescu.

Până la urmă ameninţările şi-au făcut efectul şi proiectul a fost votat. Surse susţin că a cedat un profesor, la ameninţat şefilor din Inspectoratul Şcolar Gorj, dar şi un angajat al unei instituţii publice din Craiova.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: