Conservele făcute în gospodăriile gorjenilor se vând mai bine decât legumele proaspete 

Tot mai mulți legumicultori din județul Gorj aleg să conserve legumele produse în grădină deoarece tot mai mulți cumpărători, în special din zonele urbane aleg să cumpere conserve. Vânzarea în piețe a legumelor și fructelor bio, proaspete, merge din ce în ce mai slab, asta din cauza prețului prea ridicat, consideră cumpărătorii care tind să aleagă produse aduse din străinătate sau crescute cu chimicale.




Tot mai mulți gorjeni aleg să cumpere conserve Bio preparate în gospodăriile legumicultorilor. Prețurile practicate pentru produsul finit este cam la fel ca cel al conservelor de pe rafturile supermarket-urilor dar calitatea este net superioară, iar gustul este "ca la mama acasă".


"Vinete coapte și vidate 20 lei punga undeva la 2,5 kg crude, zacuscă vinete 15 lei borcanul mic, bulion roșii 14 lei, borcanul mare, pastă ardei 15 lei borcanul mic, ardei copt și vidat 20 lei punga", este unul dintre multele anunțuri ale legumicultorilor din Gorj.


De exemplu, o tânără din comuna Bălești a început să facă conserve în gospodărie arunci când a început pandemia, și nu regretă. După patru ani are clienții deja formați iar producția de conserve este în creștere de la un an la altul.


"Din anul 2020, de când a început pandemia, am început să facem conserve în gospodărie din legumele și fructele produse la noi în gospodărie. În acea vreme era destul de dificil să mergem cu producția în piață din cauza măsurilor impuse de autorități. Am decis să facem conserve pentru că riscam să pierdem produse și era păcat de munca noastră. Vindem foarte bine conservele, avem clienții noștri și facem la comandă, dar și la liber. Vreau să vă spun că de la un an la altul comenzile cresc considerabil. Este mai bine decât să mergem cu produsele proaspete in piața, acolo oamenilor li se pare prețul prea mare, și tot așa. Avem clienții noștri care ne cumpără conservele”.


Cei care aleg să cumpere conserve gata făcute în gospodăriile din Gorj nu au timp să prepare legume pentru iarnă, dar vor să consume produse bio cu gust autentic .

Galerie foto


Vizualizări: 2,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: