Condescu nu mai vrea să fie interceptat de Moţa
În plin secol al vitezei şi într-o epocă în care comunicaţiile ultra-rapide sunt esenţiale, Marin Condescu a luat decizia de a nu mai folosi telefonul mobil, asta după ce o parte din cererea Parchetului pentru arestarea sa preventivă s-a bazat pe invocarea unor discuţii pe care acesta le-ar fi avut cu politicieni şi ofiţeri de poliţie, inclusiv cu Traian Băsescu şi Victor Ponta. Preşedintele de la Pandurii nu s-a întors la comunicaţii bazate pe porumbei voiajori care nu pot fi, teoretic, interceptaţi de anchetatori, dar preferă să nu mai discute orice cu oricine, după care persoana respectivă să se trezească pomenită într-un dosar instrumentat la Parchet.
Marin Condescu spune că de acum încolo nu va mai folosi telefonul mobil, putând fi contactat doar pe telefonul fix de la birou, în cazul în care este la birou. „Vă recomand şi dumneavoastră şi altora să procedaţi la fel pentru că eu cred că doar aşa putem determina companiile de telefonie să îşi schimbe politica şi să ne protejeze pe noi ca şi consumatori. Mă întorc în urmă cu un secol în materie de comunicare, dar asta este. Nu vreau să creez probleme unor oameni care nu au nicio vină, în afară de aceea de a fi discutat cândva cu mine la telefon”, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu.
Fără telefoane la Ponta şi Băsescu
Procurorul de caz, Emil Moţa, a invocat în propunerea de arestare preventivă a lui Marin Condescu şi a adjunctului acestuia, Viorel Temelescu, presupuse discuţii pe care preşedintele de la Pandurii le-ar fi avut cu oameni politici sau ofiţeri de poliţie pentru a zădărnici ancheta. Reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a menţionat în referatul respectiv numele preşedintelui Traian Băsescu, pe cel al premierului Victor Ponta, dar şi pe al vicepreşedintelui Comisiei Juridice din Senat, parlamentarul de Gorj Toni Greblă, precum şi pe cel al fostului şef al IPJ Gorj, chestorul Constantin Nicolescu, şef al IPJ Dolj în prezent.
Magistraţii care au respins propunerea de arestare preventivă formulată de Parchet au precizat în decizia dată că în dosar nu au fost anexate dovezi din care să rezulte în mod ferm că Marin Condescu ar fi discutat la telefon modalităţi prin care să blocheze cercetările în acest dosar.
Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu este acuzat că, împreună cu adjunctul său Viorel Temelescu, a falsificat trei contracte de cesiune de creanţe şi ar fi prejudiciat clubul de fotbal cu 1,8 milioane lei. De asemenea, Condescu este acuzat că a împrumutat clubul cu sume de bani pe care ulterior le-a recuperat, câştigând peste 2,6 milioane lei din tranzacţii considerate de către procuror a fi „spălare de bani”.
Marin Condescu a negat permanent acuzaţiile respective şi a precizat că la Pandurii toate operaţiunile financiar-contabile au fost legale, el având de recuperat şi în prezent sume de bani în contul împrumuturilor pe care le-a acordat echipei în momente dificile.