Comisar-șef reținut de DNA pentru corupție și transfer neautorizat de date

Comisarul-șef de poliție Marius Coriolan Andrica a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat de permiterea accesului neautorizat la informații confidențiale și transfer neautorizat de date informatice.

Începând cu ziua de miercuri, Andrica a fost reținut pentru 24 de ore, anunță DNA printr-un comunicat transmis joi, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, Marius Coriolan Andrica, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, este acuzat că, între aprilie și iunie, ar fi pus la dispoziția unei persoane un hard disk conținând înregistrări audio rezultate din supraveghere tehnică desfășurată într-un dosar penal. În calitate de delegat în dosarul respectiv, Andrica ar fi facilitat accesul la aceste informații confidențiale în schimbul unor foloase necuvenite pentru un martor din dosar.

Procurorii anticorupție susțin că Andrica i-ar fi înmânat martorului un hard disk care conținea înregistrări ale convorbirilor telefonice purtate de fostul partener de afaceri al acestuia cu terțe persoane. Aceste înregistrări erau parte a unor activități de supraveghere tehnică efectuate în cadrul unui dosar penal, iar divulgarea lor către martor reprezintă o încălcare gravă a procedurilor legale.

Astăzi, Marius Coriolan Andrica urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Vizualizări: 3,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: