Coadă la Casa de Pensii Gorj. Peste 500 de cereri pe zi

Cozi interminabile la Casa de Pensii din judeţul Gorj. După motivarea dată săptămâna trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la Legea 197/2021, gorjenii care au lucrat în energie şi minerit, vin să îşi depună cererile de recalculare.

În ceea ce priveşte procedura, momentan nu s-a stabilit nimic concret: „Deocamdată nu am primit nici noi detalii de la Bucureşti, de îndată ce vom primi şi noi informaţii de la Casa Naţională, care este forul nostru superior şi are atribuţii de a îndruma Casele Teritoriale de Pensii, în vederea aplicării unitare a legislaţiei în teritoriu, o să le frunizăm către populaţie. Ce este de precizat este că noi primim orice document depune cetăţeanul şi îl înregistrăm, urmând să revenim apoi cu detalii şi informaţii suplimentare de îndată ce le primim şi noi”, a transmis Vasiliana Mircea-Dafinescu, director la Casa de Pensii Gorj.

Până acum au fost înregistrate peste 1.000 de cereri: „Până în momentul de faţă, avem peste 1.000 de cereri de calculare depuse şi în jur de 15 cereri de înscriere la pensie. Pe zi avem cam 500-600 de solicitări. Ne-am organizat, încercăm să fluidizăm procesul, toţi angajaţii înregistrează ca să nu stea nici oamenii”, a adăugat directoarea Casei de Pensii Gorj.

Deşi vremea nu este una favorabilă, oamenii au umplut si astăzi curtea insituţiei: „Aşteptăm şi noi la rând, ce să facem. Am venit devreme să nu apuc să stau, dar suntem mulţi. E greu şi pentru doamne să facă faţă”, a mărturisit unul dintre cetăţeni.

Galerie foto




Vizualizări: 8,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: