Cireșele de Rugi riscă să rămână în pomi. Situație disperată!

Într-o situație disperată sunt mai mulți localnici din satul Rugi, din Turcinești. În plin sezon al cireșelor, oamenii se plâng că nu au loc în piețele din Târgu Jiu să-și vândă fructele. „Cireșe sunt, dar cred că rămân în pom pentru păsări”, spune cu amărăciune un localnic din Rugi.

După mulți ani în care n-au avut noroc de vreme bună și, implicit, nici de recoltă bogată, anul acesta oamenii din Rugi se pot bucura de roadele din livezi, dar cu un ochi râd, cu unul plâng. Motivul? Localnicii care au livezi de cireși spun că nu au unde să-și vândă cireșele. „Am vrut să mergem în piața din Târgu Jiu. Nu avem loc de samsarii care le iau de la noi și le vând la preț triplu. Păi au spus că nu mai sunt mese libere pentru noi și noi nu putem să ne rezervăm masa la începutul anului dacă nu știm dacă s-or face cireșele. Noi sunt mici producători. Nu avem angajați să stea în piață să vândă. Noi culegem, noi vindem”, a spus un localnic din Rugi. 

Degeaba sunt pomii plini, că vor rămâne în pom să le mănânce păsările, spun oamenii. „Nu cred că avem vreo șansă să le vindem. Ne-am mai anunțat prietenii, vechii clienți să vină să culeagă sau să le culegem noi, dar să vină să le ia direct de acasă. Le dăm cu 7-8 lei kilogramul. Oricum e prețul mic, dar măcar avem ce vinde. Culmea, nu avem loc acum. Nu știu cum se vor descurca micii producători. Ne vedem nevoiți, forțați de împrejurări să renunțăm la această mică afacere. Cireșele ne mai aduc și nouă un leu. Nu mai e ca pe vremuri când veneau zeci de mașini direct la poartă. Veneau oameni din toată țara. Acum nu mai au așa căutare și sunt și perisabile. A doua zi se strică dacă nu le vindem”, a mai spus omul. 

Localnicii spun că au încercat să găsească explicații la șeful Pieței din Târgu Jiu, care este tot din Rugi și cunoaște situația. „Ne-au spus clar că nu mai sunt mese libere. Odată erau mese puse pe margine pentru noi și ne duceam acolo. Acum au spus că e alt regulament și nu mai au ce să facă”, a mai spus gorjeanul.

Vizualizări: 2,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: