Cine sunt medicii care renunţă la gărzi în luna septembrie

Mai mulţi medici gorjeni renunţă la gărzile pe care le făceau la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este vorba despre cinci chirurgi.

Claudiu Soare va renunța complet la gărzi, iar Valentin Neagu, Constantin Barbu, Sorin Stăniloiu și Adrian Ciprian Sterie vor asigura doar gărzile obligatorii.

Aceste decizii au fost luate în urma cazului gravidei de la Tismana, care a fost operată fără ca medicii să îşi dea seama că era gravidă în nouă luni.

„Avand in vedere situatia extrem de neplacuta creata zilele trecute de prezentarea denaturata de catre mass-media a unui caz petrecut in spitalul nostru si lipsa completa de suport din partea conducerii spitalului fata de colegul nostru, ba chiar amplificarea evenimentului prin sesizarea diferitelor instiutii si infiintarea a numeroase comisii de ancheta, va instiintam ca din luna septembrie vom efectuata doar garda obligatorie (iar Dr. Soare Claudiu Gabriel iese complet din garzi conform legislatiei in vigoare). Dupa cum stiti activitatea chirurgicala de urgenta se desfasoara total in conditii improprii care nu ni se datoreaza si nu dorim sa ne mai asumam responsabilitatile in aceasta situatie”, se arată în adresa înaintată de medici.

Vizualizări: 4,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: