Chifteluţe de pui cu dovlecei
O reţetă simplă şi delicioasă de chifteluţe din carne de pui şi dovlecei.
Ingrediente: 500 g carne de pui, tocată; un dovlecel; 2 căței de usturoi; un ardei iute; pătrunjel; o lingură zeamă de lămâie; 200 g pesmet; 1 ou; sare; piper; o ceapă verde şi ulei, pentru prăjit.
Razi dovlecelul și-l storci de excesul de apă. Îl amesteci cu pesmetul, condimente, după gust, zeama de lămâie, pătrunjel tocat, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Încorporezi carnea, ardeiul iute tocat, oul și omogenizezi. Încingi uleiul în tigaie și formezi cu mâna umedă bile din compoziție, pe care apoi le aplatizezi și le așezi în tigaie. Le rumenești pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime.
Poftă bună!
Sursa: https://spoonof.com