Centura Târgu Jiului va fi deschisă pe bucăţi. Când!

Centura municipiului Târgu Jiu va fi deschisă pe bucăţi. Mai exact, două segmente de cel puţin 12 kilometri din şosea vor fi daţi în folosinţă din această toamnă. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu, şi vine după ce şi un secretar de stat a vizitat şantierul centurii ocolitoare.

 

Mai mult, Iulian Popescu a declarat că Ministerul Transporturilor nu îşi mai doreşte prelungirea contractului. Oricum, cei de la Secol au termen să finalizeze lucrările până la sfârşitul anului, dar încă sunt blocaje şi întârzieri în teren.

 

„Am avut o deplasare pe şantierul centurii municipiului Târgu Jiu împreună cu reprezentanţii CNAIR şi ai Ministerului Transporturilor. Am avut ocazia să-l avem în Gorj pe domnul Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor de mult timp, şi cunoaşte foarte bine toate proiectele de infrastructură. Legat de centură, situaţia din perspectiva contractuală cu executantul este până la finalul anului şi termen final de închidere a lucrărilor. Sunt întârzieri pe şantier”, a declarat prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu.

 

Din octombrie, şoferii vor putea circula pe centură. Mai exact, pe două segmente de cel puţin 12 kilometri. „Partea bună este că putem avea o deschidere parţială. Fiind nişte blocaje în anumite zone, pe anumite pasaje, discutăm de mutări de infrastructură electrică, de modificări ale proiectului tehnic. De aceea, insistenţa mea a fost ca acolo unde se poate finaliza, să scoatem cât mai mult din secţiunile centurii în exploatare şi promisiunea a fost ca, în octombrie, să deschidem cel puţin două secţiuni având o dimensiune totală de peste 12 kilometri şi au spus că aceasta e o versiune pesimistă. S-ar putea să fie mai mulţi kilometri daţi în trafic. În rest, Ministerul Transporturilor nu doreşte prelungirea acestui contract cu prestatorul”, a mai spus prefectul Iulian Popescu.

 

Centura este gata în proporţie de 75-80%, spun autorităţile.

Vizualizări: 3,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: