Cel mai instagramabil munte din această toamnă

Cine caută imagini de toamnă de pus în ramă poate face o drumeție până în Cheile Taia, din Valea Jiului. La câțiva kilometri de Târgu Jiu, amatorii de fotografii și ieșiri în natură găsesc Muntele Bicolor. E jumătate verde, culoare dată de brazi, jumătate ruginiu de la frunzele schimbătoare ale fagilor. 

Zeci de ani doar localnicii s-au bucurat de imaginea ireală. Până au apărut câteva poze inedite pe rețelele de socializare. Locul a căpătat popularitate și e descoperit de tot mai mulți oameni veniți din toate colțurile țării să imortalizeze peisajul spectaculos de toamnă. 

"Duminica, mai ales, e pelerinaj. Vin sute de mașini aici. Fac poze, stau la picnic. E o splendoare", spune un localnic. "Noi ne bucurăm că află lumea de acest loc. Toamna, e cel mai frumos pentru că pădurea e în două culori. Noi ghidăm turiștii spre zonele pe care le mai pot vizita aici, pot merge cu bicicletele, pot face drumeții călare sau pur și simplu să stea și să respire aerul curat de la munte", a spus un alt localnic care pune caii la dispoziția doritorilor să facă drumeții prin pădure. 

Turiștii sunt fascinați. "E minunat! E cel mai instagramabil munte. Toamna e mirifică aici", e mărturia unui turist. "Am descoperit locul întâmplător în drum spre Șureanu și am rămas impresionat. Natura e cel mai talentat pictor", a spus alt turist. 

Tot în zonă, pasionații de fotografie pot merge și în Cheile Jiețului. "Eu vin aproape zilnic. Pe jos sau cu bicicleta. Iau aparatul cu mine și mereu mă surprinde natura cu pastelul acesta de toamnă. E unul dintre cele mai frumoase anotimpuri și peisajele sunt ca dintr-o poveste aici. Vedem turmele de oi, am surprins pe stânci și caprele negre. O bucurie", a spus Laurențiu Vasile Sorin, cunoscut în Valea Jiului ca Fotograful de serviciu.

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: