Cea mai vaccinată comună din Gorj este și cea mai infectată

Comuna Arcani era luni pe primul loc în Gorj în privința incidenței de infectare a populației cu coronavirus. Cu 15 persoane infectate, comuna are o incidență de 11,63 cazuri la mia de locuitori în 14 zile.

Interesant este că doar două localități din Gorj au un grad de vaccinare mai mare de 30%, acestea fiind Arcani - 30,1 și Târgu Jiu - 30,65.

Cu alte cuvinte, cea mai vaccinată comună din Gorj este și cea mai infectată.

Un alt exemplu vine de la spitalul din Târgu Jiu, acolo 11 cadre medicale au fost infectate în ultimele două săptămâni. Pe comunicarea oficială ni se spune că patru dintre acestea erau nevaccinate. Asta înseamnă, desigur, că 7 erau vaccinate și s-au infectat.

Dacă ne mutăm la județul Dolj, cele mai vaccinate localități sunt Cârcea - 46.26%, Craiova - 37,4%, Malu Mare - 36.04%, Ghercești - 30.23%, acestea fiind singurele localități cu peste 30% vaccinați. Dacă ne uităm la infectări, vedem că Malu Mare este pe primul loc cu o incidență de 16,68 la mie, Cîrcea pe 3 cu 13,82 la mie și Craiova pe 6 cu incidență 11,09.

Și desigur regăsim asta și la nivel național, unde București are un grad de vaccinare de 38.56% și o incidență record, de 14,2, mai mare fiind doar în Ilfov.

Sigur că incidența nu ține doar de vaccinare, ci de câtă mobilitate au locuitorii, cât de mult folosesc mijlocul de transport, cât de mult socializează și cât de mult se testează. Căci, dacă ne-am testa toți, ne-am da seama că sunt puțini cei care nu au trecut prin boală.

Ideea este alta și anume că ni s-au tot livrat minciuni legate de vaccin. La început ni s-a spus să ne vaccinăm ca să nu ne îmbolnăvim. Apoi, când s-a văzut că vaccinații se îmbolnăvesc la fel de des ca nevaccinații sau mai des, ni s-a spus că vaccinații nu fac forme grave. Când s-a văzut că sunt și vaccinați care fac boala și mor, ni s-a spus că procentajul e mai mic. Mesajul se schimbă mereu și, ceea ce este cel mai grav, ni se livrează doar anumite statistici și anumite informații, care să fie pro-vaccinare.

În alte țări, oamenii primesc și informațiile legate de avantajele vaccinării și pe cele legate de riscuri. De exemplu, Finlanda, Suedia, Norvegia şi Danemarca au stopat administrarea vaccinului Moderna la bărbații mai tineri de 30 de ani, după ce s-a observat un risc mai mare de a dezvolta miocardită. Și au tot fost astfel de decizii în mai multe țări, doar la noi se merge pe ideea de manipulare și apoi de obligare, pas cu pas, a unor categorii să se vaccineze. Dacă mesajul ar fi unul corect, cu bune și rele, oamenii ar avea mai mare încredere.

Vizualizări: 9,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: