Ce spun primarii despre noua Ordonanță a Austerității: Mai bine ar fi dat o ordonanță pentru dezvoltarea României

Primarii gorjeni sunt foc și pară pe actualul Guvern, dar și pe noua ordonanță a austerității. Deși nu este clar ce impact va avea, edilii sunt siguri că activitatea în primării va fi din nou blocată în ultima parte a anului, iar dezvoltarea comunităților va stagna.

Noua ordonanță a austerității a fost publicată în Monitorul Oficial, însă mulți edili nici nu au avut curajul să o citească. Le este clar că nu va aduce nimic bun.

"Este o ordonanță draconică. Va fi vai de noi anul acesta, dar cel mai rău va fi de la anul. Vor veni vremuri extrem de grele. Din ce am înțeles, vor să blocheze bani, plăți, să ne ia excedentul bugetar. Nu am apucat să o citesc, dar bine nu va fi. Sunt sigur de asta", a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.

Și primarul comunei Slivilești este revoltat de când a apărut noua ordonanță a austerității.

"Sincer, nu știu ce vor cu ea. Ei spun că nu ar viza investițiile, ci doar cheltuielile. E clar că ne vor bloca, la fel ca anul trecut, și nu o să putem face nimic până la sfârșitul anului. Din ianuarie până în martie lucrăm la buget, vine vara, încep concediile și ne trezim că vine toamna, nu am făcut nimic, și ne mai trezim cu o altă ordonanță a austerității. Păi tu, Guvern, dacă eu nu ți-am cerut bani, lasă-mă să cheltuiesc ce am. Eu am făcut un proiect, iar până la anul se modifică prețurile. Ordonanța austerității ne încurcă mai mult decât ne ajută. Oamenii ne-au votat și așteaptă să le facem ce am promis, dar o să le spun că aș face, dar nu mă lasă Guvernul, că e mixt, PNL și PSD. Să blocheze parangheliile, Hora Unirii și alte petreceri, nu investițiile. Dacă eu am bani să fac ceva, de ce tu, Guvern, nu mă lași?", a spus Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești.

Edilul comunei Bengești-Ciocadia susține că Guvernul ar trebui să facă o ordonanță pentru dezvoltare, în loc să își consume energia inutil pe măsuri de austeritate.

"Este nevoie de o ordonanță pentru dezvoltarea României, pentru că nu facem altceva decât să blocăm totul cu austeritatea. Nu ne putem dezvolta decât prin producție, industrie, servicii, nu prin austeritate. Noi tot strângem cureaua până moare tot. Trebuie să ne axăm pe dezvoltare, să sprijinim patronatele, să reducem numărul de angajați din ministere, să revigorăm agricultura și producția. Trece și anul acesta, la anul vine iar o altă ordonanță de austeritate, și stăm cu mâinile în sân și ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute, că altceva nu ne-a mai rămas", a spus Victor Geogia.

Vizualizări: 1,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: