Ce spun PNL și PSD despre conflictul instituțional dintre Prefectură și CJ Gorj
Cele două partide, PNL și PSD, din Gorj, au avut reacții pe marginea conflictul iscat între prefectul de Gorj, Iulian Popescu, și președintele Consiliul Județean Gorj, Cosmin Popescu, după ce ultimul a refuzat un controlul dispus de Instituția Prefectului Gorj. Drept urmare, prefectul i-a aplicat președintelui CJ Gorj o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor sale.
PNL Gorj acuză intimidări și amenințări după ce prefectul Iulian Popescu a dat ordinul de începere a verificării la Consiliul Județean Gorj.
”Când prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a dispus un control normal au început atacuri din toate părțile, reclamații și amenințări la adresa acestuia.
În loc să aibă decență și să tacă, PSD-iștii se întrec în acuzații și gălăgie sperând că Iulian Popescu va retrage ordinul de control. PSD Gorj nu pierde nicio ocazie să arate că Gorjul îi aparține și folosește chiar amenințări și intimidare”, a transmis PNL Gorj.
Dar primii care au ieșit la atac au fost social-democrații, acum o săptămână, când verificarea nu fusese confirmată. Mai mulți lideri ai partidului au făcut postări pe Facebook ori declarații în emisiuni despre un control cum nu s-a mai pomenit în țară, ca o prefectură să verifice un consiliu județean.
Luni seara a fost remis și un comunicat de presă.
PSD susține că prefectul nu are nicio competență în a efectua acest control și face ”exces de zel” pentru că urmează să candideze. Deocamdată, prefectul Iulian Popescu nu a confirmat nicio candidatură la alegerile care urmează în acest an.
”Este pentru prima dată în țară când un prefect se substituie aproape tuturor instituțiilor statului și inițiază supracontroale în unități care nu i se subordonează, după ce instituțiile care au atribuții au desfășurat deja verificări”.
Ordinul de verificare a fost semnat de prefect la începutul săptămânii trecute. Când echipa de control s-a prezentat la CJ Gorj, conducerea a refuzat controlul și a făcut adresă la Guvern în încercarea de a opri verificarea deoarece Pefectura nu ar avea competență.