Ce pensie va încasa un român care a muncit 40 de ani!

CNPP a început distribuirea noilor decizii de recalculare, dar specialiștii atrag atenția asupra neregulilor. În acest context s-a aflat și ce pensie va încasa de la 1 septembrie un român care a muncit 40 de ani, inclusiv care este suma primită în plus după recalculare.

Poșta Română anunța spre jumătatea lunii în curs că vor începe să trimită către cei aproape 3 milioane de pensionari, vizați de recalculare, deciziile începând cu data de 16 august.

Conform companiei, procesul se va derula până pe 31 august, inclusiv, urmând ca de la 1 septembrie să primească noile sume în baza recalculărilor. 

Un prim aspect enunțat de reprezentanții CNPP era faptul că beneficiarii vor trebui să verifice cu atenție documentul, iar în cazul unor nereguli să informeze Casele de Pensii teritoriale și să depună o eventuală cerere de recalculare și contestație.

Dar, deși Ministerul Muncii se lăuda că vor exista majorări importante după recalculare, specialiștii spun că cel puțin 2 milioane de români, fie rămân cu aceleași sume ca și până acum, fie s-ar putea trezi cu pensii mai mici după recalculare, după cum informează playtech.ro.

În baza documentului trimis către pensionari, s-a aflat ce pensie va încasa de la 1 septembrie un român care a muncit 40 de ani, și are acum o pensie de 3.900 de lei.

Suma brută finală va fi de 5.450 de lei, din care statul va lua cei 10% impozit, având în vedere că este peste limita de 2000 de lei, și vom rămâne cu 5.200 de lei.

Cu alte cuvinte, conform deciziei de recalculare, suma adăugată la vechea pensie de 3.900 de lei, este de 1.300 de lei. Mai trebuie să reamintim că la acest calcul nu au fost luate în calcul alte bonusuri, al 13-lea salariu sau grupe de muncă.

Vizualizări: 2,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: