CE Oltenia, obligat să plătească salariul unui director pe opt ani

Complexul Energetic Oltenia a pierdut procesul cu fostul director Laurențiu Ciurel, al cărui contract de muncă a fost suspendat aproape opt ani, din cauza unui dosar penal care s-a finalizat cu achitare. Compania trebuie să îi plătească salariile pentru toată această perioadă.

"Admite acțiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a despăgubirilor egale cu salariul și celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului individual de muncă, respectiv 04.03.2016 – 18.01.2024, sume ce vor fi actualizate la zi cu rata inflației și dobânda legală penalizatoare, de la data la care i se cuveneau şi până la data plăţii efective a sumelor datorate. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat", a decis ieri Tribunalul Gorj.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Va fi cel mai probabil nevoie de o expertiză care să arate ce sumă are de primit Ciurel, dar vorbim de sute de mii de euro.

Reamintim că acestuia i-a fost suspendat contractul de muncă din cauza unui dosar deschis de DNA, privind contractele de asistență juridică încheiate de fostul Complex Energetic Rovinari cu casa de avocatură Șova și asociații.

Ciurel este în prezent directorul termocentralei Rovinari. (M.M.)

Vizualizări: 1,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: