CE Oltenia a decis să nu facă apel într-un dosar care vizează mai mulți directori

Complexul Energetic Oltenia nu vrea să declare apel în procesul care vizează peste 20 de actuali și foști directori și angajați din companie în dosarul ”Masa caldă”. Decizia dată în decembrie 2023 îi obligă la plata unor sume mari, însă toți au scăpat de răspunderea penală pentru că faptele s-au prescris. Sentința poate fi atacată, dar CEO va propune Adunării Generale a Acționarilor, în data de 5 februarie, să nu declare apel în acest dosar.


Acuzaţiile vizează persoane cu funcții de conducere din CE Oltenia: Ioan Ghica și Florentin Nicu Gheorghescu – foști șefi ai Carierei Roșiuța, pe Daniel Olaru, fost contabil șef la Roșiuța, pe Vasile Crețan, Vasile Râbu, Ion Dondera și Mircea Mezinca – foști șefi ai Exploatării Miniere de Carieră Motru, precum și pe Sorin Iovan – fost director al carierei Lupoaia. Lista inculpaților continuă cu Nicolae Stelescu -fost contabil șef la Roșiuța, Liviu Giuranu – contabil șef la Lupoaia, Constantin Bojincă – gospodar la Lupoaia, Sebastian Năstasie – de la Roșiuța, precum și Ana Marinela Căciulan- șefă la Restaurant Centru Motru, care aparținea de SC Cazare Cantine. Alți inculpați sunt Nicolae Giuran - director al BAVA Motru, Valentin Tatomir – director ELCFU Motru, Fănel Ciocan, Gheorghe Popescu – angajați la ELCFU, Virgil Mihăilă și Marian Olaru – angajați în diferite perioade pe post de contabil șef la ELCFU Motru.


”Total C.E.O. suma de 2.710.746,37 lei cu TVA. În baza art. 404 alin. (4) lit. c) C.pr.pen. menţine măsura asiguratorie a sechestrului dispusă prin ordonanţele nr. 627/P/2017 din 05.10.2018 şi 12.02.2019 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj ......., până la concurenţa sumelor menţionate mai sus, la care se adaugă cheltuielile judiciare. Menţine măsura asiguratorie dispusă prin ordonanţa nr. 627/P/2017 din 5 octombrie 2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj…..”, se mai arată în sentința care poate fi consultată AICI.

Vizualizări: 3,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: