Ce modificări s-au făcut în parcul auto de la Transloc în ultimii doi ani

Directorul Transloc, Mihai Paraschiv, se laudă cu îmbunătățiri privind parcul auto al societății de transport în comun. În ultimii doi ani, au fost scoase de pe traseu autobuze vechi, care depășiseră norma de casare, dar încă circulau pe străzi și transportau călători.

Mihai Paraschiv a explicat că, în urmă cu doi ani, doar cinci autobuze aveau aer condiționat. Acum, sunt 25 de autobuze la Transloc, în care funcționează aerul condiționat. Chiar dacă vorbim de mijloace de transport în comun cumpărate și la mâna a doua, directorul Transloc a ținut să sublinieze că acestea sunt mai bune decât cele folosite înaintea lor.

„31 de autobuze erau în parcul auto în 2020. Cinci aveau aer condiționat. Erau fabricate înainte de anii 2000. În acest moment, doar 5 dintre cele 30 sunt fără aer condiționat. Cele mai vechi autobuze din parc sunt fabricate în 2005 sau 2006. O să urmeze și alte îmbunătățiri. În luna septembrie, ne va fi livrat primul troleibuz cu autonomie extinsă. Și, în octombrie, încă opt”, a declarat Paraschiv, într-o emisiune la Radio Accent.

Cât privește mult anunțatul proiect de reabilitare a liniilor de transport în comun, Paraschiv a explicat de ce acesta a început cu întârziere: „Proiectul de reabilitare, chiar dacă a început puțin greoi din cauza evoluției prețurilor la materialele de construcții, forța de muncă, se fac trasajele pentru fundațiile noilor stâlpi. Tot ce înseamnă stâlpi de la Castelul de Apă până în 9 Mai, vor fi înlocuiți pe linia de troleibuz”.

Actualii stâlpi nu mai erau siguri. S-a încercat „cârpirea” lor și încercarea de a-i stabiliza, dar nu a fost cea mai inspirată alegere. „Obturau din trotuar, erau și inestetice. Am avut opinii că stâlpii rezistă, am preferat să luăm o măsură de siguranță, să nu avem vreo surpriză neplăcută, putând să apară accidente, să fie pusă în pericol viața oamenilor. Stâlpii au o greutate considerabilă”, a mai afirmat directorul Transloc.

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: