Ce ingrediente nu trebuie să lipsească din toba de casă!
Gospodinele se pregătesc deja pentru o perioadă extrem de încărcată. Majoritatea preferă să pregătească bucatele de Sărbători acasă, așa că își cumpără ingredientele necesare pentru felurile de bază.
Românii adoră să mănânce un platou tradițional plin de toate bunătățile, iar printre ele își face des loc și toba.
Este bine ca pentru toba de casă să cureți stomacul de porc de membrana interioară pentru a-i îndepărta mirosul neplăcut. Cel mai ușor este să cureți totul cu sare grunjoasă, iar mai apoi să lași intestinul aproximativ 60 de minute în apă cu oțet și ceapă.
Ingrediente pentru tobă de casă:
700 g şoric copt;
3 bucăţi de urechi de porc;
300 g piept de porc;
3 bucăţi rinichi porc;
2 bucăţi picioare porc;
2 bucăţi limbă de porc;
400 g spată de porc;
500 g ficat de porc.
Condimente:
boabe de piper;
piper proaspăt măcinat;
foi de dafin;
2 buc usturoi;
sare după gust;
enibahar şi coriandru.
Mod de preparare:
Bucătarii profesioniști recomandă să folosești din plin condimentele care vor da gust preparatului. Aceștia adaugă din plin foi de dafin și în oala în care fierbi organele. De asemenea, este indicat să utilizezi puțin usturoi pentru ca aroma sa să nu acopere celelalte ingrediente sau alimente.
Toba de casă este consumată de cei mai mulți români cu muștar dulce sau iute ori cu boia afumată/dulce/iute. Cel mai bine este să pui totul pe un platou alături de alte legume, brânzeturi și mezeluri și să lași oaspeții să se servească singuri cu ceea ce doresc.