Ce a înțeles primarul Romanescu din protestul împotriva uciderii câinilor!

Primarul Marcel Romanescu a avut o reacție greu de catalogat după protestul de la Târgu Jiu împotriva uciderii câinilor de la adăpostul public. Fără nici o legătură cu situația de acum, acesta a adus în atenția publicului un caz din anul 2017 și a făcut referire la cazurile de cetățeni vaccinați antirabic, mușcați de câini sau de alte animale, la nivelul județului Gorj, majoritatea acestora fiind din mediul rural nu din Târgu Jiu.

Piața Prefecturii din Târgu Jiu a găzduit vineri un protest pașnic al iubitorilor de animale, nu numai cei din Târgu Jiu, venind acolo oameni din multe localități din țară pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la uciderea câinilor din adăpostul public de la Târgu Jiu. 

Protestul s-a numit „Cerem Dreptul la Viață pentru Câinii din Adăpostul Public Târgu Jiu”, la fel ca o petiție online care a strâns peste 20.000 de semnături  și a arătat susținerea cetățenilor pentru această cauză a câinilor fără stăpân.

Majoritatea celor care au luat cuvântul, sau au transmis mesaje video pe ecranul amplasat în piață, l-au arătat drept responsabil pentru situația de la Târgu Jiu pe primarul Marcel Romanescu.

Cu un scandal de nivel național în oraș, și care continuă să se amplifice prin intermediul personalităților care s-au implicat, edilul a înțeles să se apere acuzând alți politicieni și încercând tehnici de manipulare expirate.

În absența unor cazuri recente de cetățeni mușcați de câini, edilul a postat un caz vechi, din anul 2017, în care un copil fusese mușcat de un câine, încercând astfel să motiveze, probabil, uciderea câinilor din padocul public, care nici măcar nu existau în acea perioadă.

Și, ca de obicei, Marcel Romanescu s-a apărat spunând că adversarii politici ar fi în spatele acțiunii, lucru de altfel imposibil de realizat, acolo, la protest fiind reprezentanți a zeci de asociații de profil din țară care nu au nici o legătură cu politicienii, ba dimpotrivă cam sunt „la cuțite” cu tot ce înseamnă politicul, tocmai din cauza politicilor greșite aplicate în domeniul salvării animalelor. 

Și a mai înțeles primarul să se apere prin faptul că „totul se organizează în an electoral și cu susținere din sfera politică”.

Bomboana pe colivă a venit la finalul comunicării, acolo unde amintește că aproximativ 400 de persoane au fost mușcate de animale, în tot județul Gorj, în acest an. Normal că oamenii vin pentru un tratament în aceste cazuri la spitalul din Târgu Jiu, unde se găsește vaccin antirabic, dar probabil că nici 1% din aceștia nu sunt din Târgu Jiu ci din zonele rurale, acolo unde câinii mai sunt lăsați liberi pe ulițe de localnicii din sate și se mai ajunge ca aceștia să muște vecinii, ori oamenii mai sunt mușcați și de alte animale în mediul rural.

Ce ne mai spune primarul Romanescu, printre rânduri, este că nu îi pasă de proteste și protestatari și că va continua cu aceleași măsuri, evident, cu uciderea câinilor, pentru că alte soluții nu sunt prezentate. 

„Cât timp voi fi primar al municipiului Târgu Jiu, nu voi mai accepta să avem câini pe străzi. De la începutul acestui an, aproape 400 de persoane din Gorj s-au prezentat la camera de gardă Boli Infecțioase pentru vaccinul antirabic administrat în urma mușcăturilor”, mai zice edilul din Târgu Jiu care se referă însă la cazurile de cetățeni care au efectuat vaccin antirabic în tot județul Gorj, și care nici măcar nu au fost toți mușcați doar de câini ci și de alte animale.

În ceea ce privește protestul, majoritatea celor prezenți în piață au explicat că vor să fie o voce a celor care nu se pot apăra în fața măsurilor drastice luate de autorități de a ucide animale fără apărare.

Se pare însă că apelul la compasiune și umanitate față de animalele fără apărare a rămas fără ecou și nu a ajuns acolo unde ar fi trebuit. 

Galerie foto




Vizualizări: 2,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: