Cazare inedită în Gorj: în casa-moară din vârful dealului

Turiștii care caută o experiență inedită o pot găsi în Gorj. Mai exact, în localitatea Bumbești-Pițic, pe un deal, unde un antreprenor a construit o pensiune, apoi o casă-moară și trei căsuțe A-Frame, inspirate din filmele americane. 

Casa-moară pare desprinsă dintr-un muzeu al satului și, la început, a fost destinată oaspeților care voiau să facă poze inedite de la înălțime, fotografii în care să surprindă peisajele din jur sau apusul superb. Apoi, antreprenorul a decis să o transforme într-un spațiu de cazare. Are patru locuri și e o destinație de poveste. "În special turiștii străini apreciază acest tip de cazare. Avem foarte mulţi turişti străini. Avem statistic, undeva la 20 de ţări care vin în fiecare vară sau în timpul anului la noi Foarte mulţi vin din Polonia, Germania, Italia, Franţa, Israel", a spus Bogdan Săndoiu, administratorul pensiunii din Bumbești-Pițic. 

Circa 50 de turiști pot fi cazați la pensiunea rustică pe care a ridicat-o pe un teren moștenit de la bunici și în căsuțele din livadă. "Casele sub forma de A sunt tip bungalow-uri, sunt suspendate şi independenţa lor e căutată de foarte mulţi pentru că ai căsuţa ta şi propria privelişte când te trezeşti cu privirea spre munte. Avem și două ciubăre, sunt foarte apreciate de turiști", a mai spus administratorul pensiunii. 

550 de lei costă o noapte în casa-moară ori în căsuțele A-Frame. Acestea au patru locuri. Este inclus în preț si micul dejun. "Noi le oferim turiștilor mâncare tradițională. Avem și regim de demipensiune, dar și all inclusive. Totul este gătit în casă. De la pâine, până la ciorbe sau fripturi sau prăjituri", a mai adăugat Bogdan Săndoiu.

Galerie foto




Vizualizări: 5,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: