Cât timp se fierbe slănina în zeamă de varză!
Slănina este printre cele mai așteptate delicatese ale sărbătorilor de iarnă. Se pregătește de Ignat, când se sacrifică porcul, și sunt o mulțime de rețete care includ boia dulce și usturoi.
Dacă nu știi cât se fierbe slănina în zeama de varză, atunci trebuie să știi că acest truc este printre cele mai populare pentru ca preparatul să iasă gustos și acest detaliu este crucial. Slănina va avea gust sărat de la zeamă, așa că nu e nevoie să o freci cu sare.
Slănina afumată este o delicatesă tradițională și în fiecare regiune a României se face diferit. Ca să îți iasă o slănină afumată perfectă, este important să știi secretele și trucurile care stau la baza procesului.
Folosește pentru o slănină proaspătă și de calitate și ai grijă să aibă și șorici.
Spală și usucă bine slănina înainte de a începe procesul de afumare. Frecarea slăninei cu aromele preferate este un pas esențial și folosește usturoi pentru a intensifica gustul.
După condimentare, lasă slănina la răcit în frigider pentru a permite aromei să pătrundă în carne. Asigură-te că slănina este bine uscată înainte de a începe procesul de afumare.
Slănina se fierbe în zeamă de varză doar 10 minute pentru un gust delicios.
Ingrediente:
2 bucăți slană de porc afumată
2 l zeamă de varză
Foi de dafin
Cimbru
Boia dulce
O căpățână de usturoi
Toarnă zeama de varză într-o oală și pune-o la fiert alături de condimente. Când dă primul clocot, adaugă slănina și lasă 10 minute. Apoi, scoate slănina, pune-o la răcit și presară boia de ardei dulce și freacă cu puțin usturoi pisat.