Castraveți marinați pentru iarnă
E vremea din vară în care pieţele sunt pline de castraveţi şi e momentul ideal pentru a umple cămara cu castraveţii marinaţi pentru perioada de iarnă.
Ingrediente:
800 g castraveți
3 linguri zahăr
800 ml apă
10 g pătrunjel
1 frunză de dafin
3 linguri oțet
2 frunze de cireș
10 g mărar
1 cățel de usturoi
5 boabe de piper negru
1 lingură sare
Mod de preparare: Spălăm castraveții și îi punem într-un vas cu apă, timp de o oră.
Spălăm frunzele de cireș și curățăm usturoiul. Repartizăm condimentele pe fundul unui borcan. Așezăm castraveții și adăugăm apă fierbinte astfel încât borcanul să fie plin. Acoperim și lăsăm 15 minute.
Scurgem apa într-un vas. Adăugăm sarea, zahărul, amestecăm și punem la fiert. După primul clocot, luăm vasul de pe foc și adăugăm oțetul. Umplem borcanul cu marinada obținută, îl închidem ermetic, îl răsturnăm și îl lăsăm la răcit. După ce s-au răcit borcanele sunt gata de pus la cămară.