Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Case pentru sinistraţii din Bumbeşti Piţic, după modelul de la Câmpu Mare

Primăria Bumbeşti Piţic a solicitat Guvernului construirea unor locuinţe pentru sinistraţi după modelul celor de la Câmpu Mare. Autorităţile locale spun că s-a trimis documentaţia pentru patru case cu câte două camere, baie şi bucătărie. Asta în condiţiile în care iniţial casele de la Bumbeşti Piţic au fost evaluate cu sume cuprinse între 150.000- 600.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, sinistraţii nu vor primi bani, ci materiale de construcţii.

Primarul Michy Nioaţă speră ca sinistraţii să se mute în case noi până la toamnă. „Ni s-a promis că după Paşti se va da o Hotărâre de Guvern în acest sens. Am înţeles că deja s-au trimis la Bucureşti toate documentele. La nivelul Instituţiei Prefectului, ni s-a aprobat construirea a patru case cu câte două camere, baie şi bucătărie. Casele vor fi construite după modelul celor ale strămutaţilor din Câmpu Mare. Trei dintre familiile afectate au terenurile lor, iar primăria va da teren unei familii, pentru construirea unei case în apropierea şcolii din Cârligei Deal”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, oamenii vor primi materiale de construcţii. „Nu se justifică banii pentru locuinţele din Bumbeşti Piţic. Dacă oamenii se hotărăsc să-şi construiască locuinţe în altă parte vom încerca să-i ajutăm cu materiale de construcţii. Deja am solicitat mai multor prefecturi. Ni s-a oferit sprijin, dar trebuie să vedem dacă este nevoie să continuăm pentru că oamenii nu vor să se mute”, a declarat Sorin Arjoca. Acesta a mai precizat că s-a solicitat sprijin pentru toate localităţile din judeţ afectate de alunecările de teren. „Am înaintat un proiect de Hotărâre de Gvern pentru 8 localităţi în vederea alocării de fonduri pentru a stopa şi elimina efectele alunecărilor de teren. Suma solicitată se ridică la aproximativ două milioane de lei. Vorbim de localităţi precum Roşia de Amaradia, Slivileşti, Muşeteşti dar şi pentru Consiliul Judeţean întrucât e afectat un drum judeţean”, a menţionat subprefectul Arjoca. 

Oamenii nu au voie să rămână peste noapte la fostele gospodării

Sinistraţii de la Bumbeşti Piţic continuă să vină zilnic la fostele gospodării. „Oamenii dorm în continuare la rude, însă ziua vin la fostele gospodării pentru că au aici animale. Ei vin pe propria răspundere, însă nu au voie să rămână peste noapte”, a declarat Michy Nioaţă.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că situaţia este monitorizată. „Alunecarea de teren de la Bumbeşti Piţic s-a stabilizat, dar este în continuare în atenţia autorităţilor. Oamenii s-au întors la casele lor, drumul care se prăbuşise şi era impracticabil s-a refăcut. Există un risc că oamenii s-au întors la casele lor, dar situaţia este monitorizată permanent, nu putem să-i oprim să se întoarcă la casele lor”, a declarat Sorin Arjoca.  

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: