Cartea de Identitate a vehiculului are un nou format!

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format, conform prevederilor legislative actuale. Registrul Auto Român (RAR) a anunțat ce obligații au șoferii care dețin CIV în format vechi.

Toți proprietarii de autovehiculele din România sunt obligați să obțină o Carte de Identitate a Vehiculului. Acest document atestă respectarea tuturor normelor legale și e necesar pentru a putea înmatricula mașina.

Pentru a obține CIV, este nevoie atât de o verificare a mașinii, cât și de prezentarea unor documente.

În cazul mașinilor la mâna a doua din importat, inspectorii RAR vor face și o verificare a vehiculului pentru care se solicită eliberarea unei cărți de identitate. Astfel, se vor verifica seriile de șasiu, de motor și de caroserie, apoi se va face o inspecție tehnică. Dacă totul e în regulă, atunci RAR va emite CIV, document în baza căruia se va putea face înmatricularea mașinii.

„În noul format, documentul păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre proprietar și numărul de înmatriculare. Noul model de CIV a început deja să fie eliberat în reprezentanțele RAR, dar documentul în forma anterioară va rămâne în continuare perfect valabil și va putea fi schimbat, la cerere, în cazul pierderii sau deteriorării de exemplu”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a RAR.

Atât CIV în format vechi cât și în noua variantă sunt valabile iar șoferii nu sunt obligați să solicite eliberarea unui CIV nou.

Dar, dacă au pierdut Cartea de Identitate a mașinii sau aceasta a fost distrusă, pot solicita emiterea unui duplicat care va fi, desigur, în noul format.

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: