Nu vom scăpa de caniculă nici în luna august!

Luna iulie se apropie de final dar nu scăpăm de valorile termice caniculare, Conform prognozei actualizate, ANM anunță că nu scăpăm nici de caniculă, nici de ploile torențiale, precizând și cum va fi vremea în august 2024.

De mai bine de trei luni, Europa a trecut printr-o perioadă de căldură intensă, iar mare parte din aceste fenomene s-au abătut asupra sudului Europei, iar condițiile extreme sunt așteptate să se intensifice și mai mult în zilele următoare.

Italia, Spania, Irlanda de Nord, Turcia și Grecia, extrem de populare pentru turiștii, sunt printre țările cele mai afectate. Se așteaptă ca valul de căldură să continue și săptămâna viitoare.

Meteorologii europeni vorbesc despre valori termice la fel de ridicate și pentru luna care urmează. Cu alte cuvinte, Europa nu scapă de caniculă nici în august 2024.

Perioadele de căldură intensă fac parte din tiparele meteorologice naturale, dar, la nivel global, acestea devin mai frecvente, mai intense și durează mai mult din cauza încălzirii globale.

Agenția meteorologică a ONU a declarat că fenomenele meteorologice extreme sunt „din ce în ce mai frecvente în condițiile încălzirii climei noastre” și subliniază necesitatea reducerii emisiilor.

Luna trecută a fost cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată, potrivit serviciului de monitorizare a climei Copernicus al UE. Valul de căldură care afectează Marea Mediterană ar putea continua și în luna august, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale, agenția ONU.

Vizualizări: 4,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: