Carmangerie din Gorj, amendată cu 20.000 lei de către DSVSA Gorj

O carmangerie din Gorj a fost amendată cu suma de 20.000 lei de către inspectorii DSVSA pentru pentru întreținerea necorespunzătoare şi neigienizarea spațiilor şi utilajelor (tavane cu vopsea exfoliată, urme de mucegai, pete de rugină pe utilaje), precum şi etichetarea neadecvată a unor produse finite (cârnați de porc, salam de porc).

În perioada 17-31 august, responsabilii de la DSVSA Gorj efectuat mai multe controale, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, reprezentând patru avertismente şi 17 amenzi în cuantum de 145.800 lei, unor operatori şi/sau persoane fizice din localităţile Drăguţeşti, Plopşoru, Polovragi, Rovinari, Târgu-Jiu şi Vladimir, 

Trei rulote snack-bar au fost amendate cu câte 10.000 lei fiecare, pentru depozitarea temporară a unor produse alimentare în afara spațiului frigorific (cârnați de porc, ceafă de porc) şi/sau depozitarea nesectorizată a unor materii prime (carne pui, ceafă porc, pastă de mici), precum şi pentru etichetarea incompletă a unor casolete cu pastă de mici;

Două unităţi mobile snack-bar au fost sancţionate cu suma de 10.000 lei pentru starea necorespunzătoare de igienă a aparaturii frigorifice de depozitare a materiilor prime refrigerate şi a suprafețelor de lucru (prezentau pete de murdărie şi resturi alimentare).

La un depozit alimentar au fost găsite următoarele neconformități: întreținerea defectuoasă a spațiilor şi suprafețelor (paviment cu zone degradate şi acumulări de murdărie); produse neconforme (cu ambalajul deteriorat) depozitate împreună cu produsele conforme; nu se efectuează o lotizare internă a produselor recepționate şi deci nu se face dovada aplicării principiului FIFO la livrarea produselor; personalul nu a putut face dovada efectuării examenului medical periodic.

Un restaurant a primit o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru identificarea unei cantități reduse de piept de pui care prezenta elemente de identificare incomplete, Cu aceeaşi sumă a fost sancţionat şi un supermarket, pentru neîntreținerea spațiilor (pavimentul din zona de depozitare şi cel din zona de expunere prezentau acumulări de murdărie şi resturi alimentare).

Vizualizări: 5,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: