Copiii de la o mică școală din Gorj, învățați să dea primul ajutor

Inițiativă lăudabilă într-o mică școală din Gorj. În cadrul școlii de vară, elevii din Văcarea au învățat cum să acorde primul ajutor. 

Grigore Richter, directorul Crucii Roșii, a fost cel care a mers la școala din Dănești să le explice celor mici ce e de făcut dacă văd pe cineva în pericol în jurul lor.

"Copiii au aflat cum pot fi ei înșiși mici eroi, atunci când semenii lor au nevoie de ajutor, învățând cum să intervină în situații de criză. Cei mici au învățat cum să acționeze eficient și responsabil în situații de criză, ce informații să ofere la 112 și cum să execute manevrele de resuscitare de bază – masaj cardiac, respirație gură la gură, manevra Heimlich.

Primul ajutor de baza este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa intervina. Continuam sa învățăm", e mesajul învățătoarei Lavinia Cernătoiu, care a pus la punct, chiar și în vacanță, mai multe evenimente inedite și de interes pentru copiii pe care îi are la clasă.

Galerie foto


Vizualizări: 489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: