Alimente pe care sa le consumi in dieta low-carb

Atunci cand vrei sa slabesti, cauti adesea o dieta miraculoasa si pui in plan secund efortul fizic, lucru care e cumva gresit. Nu trebuie sa cazi nici in extrema cealalta si sa spui ca doar sportul te ajuta, iar dietele de slabit nu reprezinta o solutie.

Ele trebuie cumva combinate pentru ca modul de alimentatie este foarte important pentru a avea un corp sanatos si implicit o greutate optima.

Dieta low-carb poate fi o solutie pentru a slabi. Aceasta presupune o reducere a consumului de alimente bogate in carbohidrati si glucide, adica a acelor componente din care corpul tau isi trage zilnic energia. Cum ai nevoie de energie si de o alimentatie echilibrata, dieta low-carb nu iti “interzice” sa mai consumi carbohidrati si glucide ci te invata sa optimizezi cantitatea acestora astfel incat corpul tau sa isi procure doar cantitatea necesara.

Lista alimentelor pe care ar trebui sa le excluzi din alimentatia ta sunt zaharul, mierea, indulcitorii sintetici, faina si alte derivate similare din cereale, fructele si unele legume precum cartofii. In special legumele cu mult amidon ar trebui evitate.


Fructele nu ar trebui evitate complet. Poti consuma doar unele dintre acestea cum ar fi caisele, merele, lamaia, piersicile, nectarinele sau pepenele verde. Prunele, portocalele, bananele si fructele uscate contin o cantitate importanta de carbohidrati si ar trebui sa le mananci doar daca ai pofta, fara a exagera.

Dintre leguminoase ar trebui sa excluzi fasolea uscata, mazarea si soia. Poti consuma in schimb vegetale cu putini carbohidrati precum fasolea verde, broccoli, dovleceii, sparanghelul, varza, ardeiul gras, ceapa verde sau vinetele. Radacinoasele precum morcovul, telina sau sfecla le poti  consuma in proportii reduse.

Uleiul, in special cel de floarea soarelui, ar trebui evitat. Asta nu inseamna ca nu mai poti manca prajit. Spre exemplu, daca vrei sa iti prajesti un piept de pui poti folosi untul in loc de ulei, dar nu trebuie sa exagerezi cu prajelile.

Vestea buna a dietei low-carb este aceea ca nu prea ai restrictii la alimentele de origine animala deoarece acestea nu contin carbohidrati. Poti consuma asadar carne, de orice fel, dar e nevoie totusi sa fii atent la cantitate deoarece tot ce e mult ingrasa, iar dietele inseamna prin definitie cumpatare.

Mai trebuie sa tii cont si de cat de grasa e carnea si sa incerci sa o eviti pe cea procesata. Cu alte cuvinte, mezelurile nu sunt intocmai indicate in dieta low-carb. Pestele si carnea de pasare, daca se poate si pe gratar, sunt perfecte in dieta low-carb. Dintre toate alimentele de origine animala, ar trebui sa acorzi o atentie speciala laptelui. Nu toti cei care sunt adeptii dietei low-carb il recomanda. Lactatele, in schimb, sunt in regula, iar dintre acestea ar trebui sa te opresti in special la iaurt si la branza cottage.

Ca idee generala, daca vrei sa tii dieta low-carb, ai doar cateva reguli clare, de la care nu trebuie sa te abati. Evita zaharul si tot ce e dulce. Mananca doar cat are nevoie corpul tau si nu cat simti tu ca ai nevoie. Alimentele de origine animala nu contin carbohidrati, deci nu sunt interzise. O parte dintre alimentele de origine vegetala sunt interzise, altele nu. Vezi mai sus ce alimente de origine vegetala poti consuma in dieta low-carb! In rest, mananca echilibrat si fa sport!

Vizualizări: 1,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: