Prăjitură rapidă de casă, cu mere

Prăjitura cu mere este unul dintre  deserturile nelipsite în perioada de iarnă, atunci când merele dau o aromă deosebită oricărui desert. Suculentă și delicioasă, această reţetă este uşor şi rapid de realizat, numai bună pentru gospodinele grăbite

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 300 g zahăr, 250 ml ulei, 400 ml lapte, 500 g făină, 40 g praf de copt, 700 g mere, zahăr pudră, scorțișoară, unt.

Mod de preparare: Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer şi adăugăm zahărul, apoi amestecăm până la omogenizare. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praf de copt şi  amestecăm până obținem un aluat moale și omogen. Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt tapetată cu unt.

Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le curățăm de semințe, pe urmă le tăiem felii. Uniform, adăugăm merele în tavă. Pe deasupra, adăugăm scorțișoară și zahăr vanilat. Coacem totul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. La final presărăm zahăr pudră deasupra  şi  este gata de servit.

Vizualizări: 5,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: