Ciuperci cu usturoi la cuptor
Ciupercile la cuptor reprezintă o reţetă foarte simplă, dar şi foarte gustoasă. Un alt avantaj al acestui preparat este timpul redus pentru gătit, reţeta fiind gata în 20 de minute.
Ciupercile la cuptor pot fi servite ca garnitură, dar şi fel principal dacă nu doriţi să le serviţi cu carne.
Ingrediente necesare: 800 g ciuperci, 4 căței de usturoi, sare, piper, ulei, 40 ml oțet.
Mod de preparare: Tăiem ciupercile mărunt după ce le-am spălat bine. Într-un bol, turnăm uleiul şi adăugăm usturoiul pisat, condimentele, oțetul și amestecăm bine. Într-un alt bol, așezăm ciupercile şi adăugăm compoziția pregătită anterior și lăsăm marinada să acţioneze câteva minute. Turnăm apoi amestecul într-un vas yena și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.