Salvamont România lansează campania ”-1” pentru siguranța montană. A crescut numărul accidentelor

Salvamont România a demarat proiectul ”-1”. Campania propune un pas mic, dar esențial, pentru a salva vieți și a aduce zâmbete pe chipurile celor care explorează frumusețile naturii.

De mai bine de 25 de ani, numărul accidentelor montane a crescut constant, devenind un motiv de îngrijorare pentru toți iubitorii de munte. Prin proiectul ”-1”, Salvamont România își propune să aducă o schimbare pozitivă și să contribuie la scăderea numărului de accidente pe munte în luna august.

Statisticile din august 2022 arată o cifră alarmantă: 747 de persoane au avut nevoie de intervenția Salvamont pentru a fi salvate, 567 de acțiuni de salvare au fost efectuate de cele 42 de structuri Salvamont, 226 de persoane au fost predate ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD-IGAV, iar 12 persoane au decedat pe munte și au fost predate serviciului IML de către salvamontiști.

Prin implicarea turiștilor, Salvamont România speră să înregistreze măcar o scădere cu un accident în această vară. Prin mici gesturi și măsuri preventive, verificari ale stării vremii, echiparea corespunzătoare, putem face o diferență semnificativă în siguranța montană.

”-1” este un apel către toți cei care iubesc natura și muntele să fie alături de Salvamont România în această campanie. Fie că suntem turiști, pasionați de drumeții sau pur și simplu admiratori ai frumuseților naturii, avem datoria de a acționa responsabil și de a ne asigura că avem echipamentul potrivit și cunoștințele necesare pentru a evita incidentele neplăcute.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: