Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Care sunt alimentele bogate în magneziu, benefice pentru sănătate!

Magneziul este vital pentru sinteza proteinelor, controlul glicemiei și prevenirea aritmiilor cardiace. De acest mineral depind în mare măsură sănătatea fizică și psihică deopotrivă pentru că există o legătură directă între echilibrul psihic al unei persoane și cantitatea de magneziu prezentă în organism. 

Alimentele bogate în magneziu ar trebui să fie prezente în mod constant în meniu. Acest lucru este extrem de important, deoarece un deficit de magneziu poate fi extrem de periculos. Multe produse sunt bogate în magneziu, dar este important să le alegeți pe cele care conțin și vitamina B6, deoarece vitamina B6 facilitează absorbția magneziului.

Primul loc pe listă este ocupat de semințele de dovleac. În 100 de grame de produs găsim până la 540 mg de magneziu. Pentru a satisface necesarul zilnic de magneziu, mâncați aproximativ 65 de grame.

Tărâțele de grâu conțin 490 mg magneziu în 100 g. În plus, acestea reprezintă o sursă excelentă de vitamina A și E pentru gripă, precum și fibre pentru a ajuta digestia. Satisfacerea dozei zilnice de magneziu necesită consumul a aproximativ 70 de grame de tărâțe.

Cacao reprezintă o altă sursă naturală de magneziu. 100 g conțin 420 mg din acest element. Cu toate acestea, rețineți că această valoare este pentru cacao pură. Când alegeți o versiune dulce, adică ciocolată, nu uitați să alegeți una amară cu minim 70% conținut de cacao. 

Migdalele nu sunt doar alimente bogate în magneziu chiar dacă 100 g de migdale conțin 296 mg de magneziu. Acestea au cea mai mare valoare pe care o regăsim dintre toate nucile. Următoarele în ceea ce privește conținutul sunt arahidele (240 mg / 100 g) și nucile italiene (160 mg / 100 g). Necesarul zilnic de migdale poate fi satisfăcut consumând aproximativ 135 g.

Hrișca conține 218 mg în 100 g, dar este bogată și în siliciu, calciu, fier, fosfor și potasiu. Orzul furnizează aproximativ 270 mg magneziu, iar meiul 220 mg.

Mazărea este și ea bogată în magneziu pentru că 100 g mazăre conțin 124 mg magneziu. În plus, are mulți alți nutrienți importanți. Conține fier, calciu, potasiu, vitamine B. Scade colesterolul și previne ateroscleroza.

Bananele se află și ele pe lista de alimente bogate în magneziu. De fapt, au cel mai mare conținut de magneziu dintre toate fructele. Găsim aproximativ 30 mg din acest element în 100 g. În plus, magneziul din fructe poate fi găsit în principal în smochine uscate (70 mg), curmale (50-65 mg), caise uscate (50 mg), stafide (45 mg), avocado (30 mg).

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: