Când va fi ales noul rector al UCB Târgu Jiu

S-a stabilit data când va fi ales noul rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Pe 11 martie, angajații instituției, care au drept de vot, vor fi chemați la urne, să își exprime opțiunea. 

Calendarul de desfășurare a alegerilor pentru funcția de rector a fost aprobat în cea mai recentă ședință a Senatului UCB.

„Se aprobă Calendarul de alegeri pentru ocuparea funcției de Rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu,  după cum urmează: 

Depunerea candidaturilor pentru funcția de Rector 19.02.2024-22.02.2024. 

Avizarea de către Senatul universitar a candidaturilor depuse pentru funcția de Rector  23.02.2024.

Prezentarea programelor manageriale de către candidați 26.02.2024-29.02.2024 

Desfășurarea alegerilor pentru desemnarea Rectorului  11.03.2024 

Validarea rezultatului alegerilor pentru desemnarea Rectorului  14.03.2024”, se arată în hotorârea de Senat.

Locul de desfășurare a alegerilor va fi clădirea Universității „Constantin Brâncuși”, situată în Debarcader.

Cel mai probabil în această cursă se va înscrie actualul președinte al Senatului și fost rector, Luminița Popescu. Rămâne de văzut dacă îl va avea drept contracandiat pe actualul rector, Sorin Purec. Acesta din urmă a dat chix la alegerile care au avut loc pentru Consiliul Facultății de Științe ale Educației, unde s-a clasat pe ultimul loc, reușind să obțină cele mai puține voturi din partea colegilor. 

Purec nu avut noroc nici la alegerile pentru Senatul UCB. Din 111 voturi posibile, a obținut doar 29, și în felul acesta nu a reușit să obțină un loc de senator.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: