Gorjenii sunt îndemnați să se adreseze serviciului EURES pentru un loc de muncă în străinătate

AJOFM GORJ a oferit în anul 2024, prin serviciul de ocupare european EURES, consiliere unui număr de 127 persoane care au dorit un loc de muncă în țările Spațiului Economic European, precum şi angajatorilor, în următoarele domenii: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul ţărilor SEE, condiţiile de viaţă, asigurări de sănătate, prestaţii de somaj, recrutare din țările SEE sau cetățeni non europeni.

Cele  mai  solicitate ţări  ca  destinaţie de  muncă  ale  căutătorilor  de  locuri  de  muncă  au fost Spania, Germania, Danemarca, Olanda, iar cele mai solicitate meserii au fost de muncitor necalificat în agricultură, lucrător în producție, lucrator in sere, legumicultor etc.

”AJOFM Gorj a fost un judeţ fruntaş în ceea ce priveşte solicitările cetăţenilor de a obţine un loc de muncă în străinătate, 6.830 de persoane s-au adresat serviciului nostru în perioada 2007-2023 şi dintre acestea 2.003 persoane au obţinut un contract de muncă în Spaţiul Economic European. Cu toate că în ultimul timp tendinţa a fost ca ţara noastră să devină din ţară exportatoare de forţă de muncă în ţară importatoare de forţă de muncă, noi sfătuim cetăţenii care îşi caută un loc de muncă în străinătate să fie foarte atenţi la ofertele pe care le primesc şi să fie atenţi atunci când li se cere şi un comision pentru aceste locuri de muncă, să încerce să se adreseze Serviciului EURES. În prezent 129 de locuri de muncă în ţări ca Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Letonia, Norvegia”, transmite Diana Văduva, consilier EURES.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: