Când își va deschide porțile fabrica Soceram de la Târgu-Cărbunești
Cea mai mare fabrică de BCA din România își va deschide porțile în Cojani, în Târgu-Cărbunești, în doi ani, anunță investitorii. O investiție de circa 30 de milioane de euro se va contura în Gorj. Compania Soceram anunță că va aduce aici echipamente de ultimă generație ca să producă BCA-uri smart cu utilaje unice în lume. Sute de gorjeni își vor găsi de lucru la noua fabrică.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat deja, iar, până în 2024, cei de la Soceram speră să inaugureze și fabrica de BCA pe care o vor ridica în satul Cojani. Investiția este cea mai mare din județul Gorj, iar odată finalizată, fabrica va deveni cea mai importantă din portofoliul companiei în privința producerii de BCA.
“N-am fost nicăieri atât de bine primiți ca aici. Am fost la autoritățile locale, județene și și-au dat seama că suntem serioși și construim în România, construim pentru români. Am primit avizele necesare împreună cu sfaturile dânșilor și acum începem lucrările pentru această fabrică din Gorj. Vom aduce aici tehnologia anului 2023. În acest moment, în laboratoarele din Uniunea Europeană se proiectează și se construiește ce va fi fluxul tehnologic al fabricii, echipamente unice în România și în lume”, a spus inginerul Constantin Spînu, directorul de investiții din cadrul Soceram.
De specialiști nu duce lipsă județul Gorj, s-au convins și investitorii. Spun că vor completa experiența acestora cu pasiunea tinerilor pentru tehnologie și inovație. “Avem doi ani să o construim. Sper să reușim cât mai repede, să creăm acel material modern. Vom începe lucrările, fundații, drumuri, structura metalică, vor veni echipamentele, vom pune în funcțiune. În Gorj, există oameni cu experiență, oameni care lucrează în industrie și avem mare nevoie de ei. Îi vom primi cu experiența lor împreună cu tineri. Pentru că aici vor exista calculatoare, software, hardware, ei sunt atrași de lucrul acesta. Vom crea echipe cu oameni cu experiență și oameni tineri”, a mai spus inginerul Constantin Spînu.
“Am identificat aici un cult al muncii și dorim să ne ridicăm la nivelul operelor de artă care sunt aici, în zona dumneavoastră, și să vă oferim o mică capodoperă pe care știm noi să o facem în felul nostru”, a spus Cătălina Stănean, manager de proiect.