Când este recomandat să strângi ornamentele de Crăciun!
Probabil că mulți dintre noi păstrează bradul și ornamentele de Crăciun și în luna ianuarie. Bradul stă mândru în continuare în casele multor români, însă o tradiție veche spune că acesta nu ar trebui lăsat prea mult timp în casă.
Mulți dintre noi împodobesc bradul încă de la începutul lunii decembrie. Alții aleg să păstreze tradiția și să-l decoreze în Ajunul Crăciunului. Însă discuția privind despodobirea bradului este mult mai amplă.
Specialiștii în design interior sunt de părere că bradul împodobit nu ar trebui să mai rămână mult timp în casă după încheierea Crăciunului. Dacă bradul este natural și nu este plasat în mod corect în casă, atunci acesta ar putea să devină rapid o sursă a incendiilor.
Este important ca bradul să fie cât mai departe de potențialele surse de foc din casă.
După terminarea Crăciunului, cei mai mulți dintre noi se pregătesc temeinic pentru petrecerea Revelionului și uită să despodobească bradul. Despodobirea bradului de Crăciun reprezintă un subiect sensibil pentru fiecare familie. Indiferent de tipul de brad pe care îl ai în casă, acesta trebuie în cele din urmă să fie despodobit.
Există o mulțime de mituri și superstiții legate de despodobirea bradului. Tradiția populară spune că dacă este lăsat prea mult timp în casă, acesta ar putea aduce ghinion.
Este unul dintre motivele pentru care multe persoane s-au grăbit deja să despodobească bradul și să pună ornamentele la locul lor. În trecut, cei mai mulți creștini considerau că perioada Crăciunului se încheie după sfârșitul celor 12 Nopți Sfinte.
Perioada celor 12 Nopți Sfinte este cuprinsă între Crăciun și bobotează. Oamenii aleg să despodobească bradul în acest interval de timp. Din punct de vedere spiritual, se spune că rugăciunile făcute în această perioadă au cele mai mari șanse să fi auzite.