Uleiul de palmier: pareri pro si contra. Cat de sanatos e uleiul de palmier
Mare atentie la uleiul de palmier: cat de sanatos este de fapt si cand devine cancerigen.
Uleiul de palmier a devenit tot mai popular in ultima perioada, fiind considerat de multi drept o alternativa sanatoasa pentru gatit a uleiului rafinat de floarea soarelui. De asemenea, uleiul de palmier este deja folosit pentru prepararea unor produse precum margarina, inghetata, dulciurile sau cerealele pe care le mancam la micul dejun.
Au aparut insa informatii potrivit carora lucrurile nu ar sta chiar asa. Care este adevarul? Este uleiul de palmier bun pentru consum sau nu?
Uleiul de palmier: cand devine uleiul de palmier toxic
Se pare ca uleiul de palmier are proprietati benefice pentru organism in momentul in care este consumat in stare bruta. Atunci cand este folosit la prajit uleiul de palmier devine cancerigen, deoarece la temperaturi mai mari de 200 de grade elibereaza esteri glicerici, o susbtanta toxica.