Piure de cartofi. Greșeala pe care o faci de fiecare dată când îl prepari
Piure de cartofi este una dintre garniturile frecvent preparate, mai ales atunci când vrei să savurezi o porție de friptură la grătar sau la cuptor. Chiar și așa nu toată lumea știe că există o greșeală pe care majoritatea o fac în momentul preparării.
Piure de cartofi. Iată unde greșești atunci când prepari garnitura preferată a românilor:
Piure de cartofi. Este importantă să știi unde greșești pentru a avea un preparat delicios.
Majoritatea curăță cartofii, îi pune la fiert, se scurg de apă și apoi se pisează adăugând și restul ingredientelor. Ei bine, bucătarii susțin că această variantă nu este corectă, atunci când îți dorești un piure declicios.
Ei bine, pentru un piure delicios, cartofii trebuie fierți în ingredientele cu care vrei să îi combini, potrivit bucătarului chef Tyler Florence.
Cartof - istoric
Cartoful (Solanum tuberosum) este o plantă erbacee din familia solanaceelor, cu flori albe sau violete și tulpini subterane terminate cu tuberculi de formă rotundă, ovală sau alungită. Planta este cultivată pentru acești tuberculi care sunt comestibili, bogați în amidon, motiv pentru care sunt folosiți în alimentație, dar și ca furaj.
Piure de cartofi. Cum se prepară corect
Piure de cartofi. Se spală și se curăță cartofii, se taie cubulețe și se un la fiert în lapte cu unt, sare etc. În acest mod, cartofi au timp să absoarbă aromele ingredientelor respective.
Citește aici cum se prepară corect piureul de cartofi