Canalizarea de la Rânca, raportată la Bruxelles
Liderul USR Gorj, Radu Miruţă, a informat oficial Comisia Europeană despre problema nefuncţionării reţelei de canalizare de la Rânca. Staţiunea are multe lipsuri, canalizarea fiind unul dintre ele, dar aici au fost cheltuite milioane de euro pentru ca reţeaua să fie funcţională, iar dejecţiile de la pensiunile din zonă ajung tot în pădurile din preajma cabanelor, ca şi la începutul funcţionării staţiunii.
Miruţă şi un coleg de-al său de la partid, parlamentar, s-au apucat să „sape” în această chestiune şi, după ce au luat autorităţile la întrebări, şi-au dat seama cât de „jenantă” este situaţia de la Rânca. Tânărul politician spune că miercuri va face mai multe dezvăluiri pe această temă într-o conferinţă de presă, asta după ce, la sfârşitul lunii mai, posta pe contul său de Facebook, răspunsul politicos pe care l-a primit de la un vicepremier al României.
„Situaţia dezastruoasă a canalizării din Rânca continuă să fie ţinută sub preş, la nivel înalt. Voi trimite raportul la Bruxelles! După ce am întocmit un raport al situaţiei jenante, iar acesta a fost preluat de către parlamentarii USR, una dintre cele două interpelări, cea a senatorului USR Cristian Ghica, făcute pe această temă, a primit răspuns, cu 43 de zile după expirarea termenului legal. Domnul viceprim-ministru, Paul Stănescu, răspunde doar politicos că nu este de competenţa sa şi că a trimis problema în sarcina CJ Gorj şi a celor două primării: Novaci şi Baia de Fier... entităţi care răspunseseră că nu funcţionează. Banii au fost cheltuiţi, canalizarea nu funcţionează, dar ministrul dă din umeri. Firma care a luat banii de pomană era doar tot din Slatina, de unde ridică nivelul «competenţei» în Guvernul României şi domnul Stănescu. Până când doamna premier Dancilă va răspunde celei de-a doua interpelări, situaţia nu poate rămâne aşa: voi trimite raportul Comisiei Europene”, preciza Miruţă în urmă cu două săptămâni, între timp raportul ajungând la destinatar.