Cadastrare haotică la Motru: construcții pe trecerea de pietoni

Situaţie fără precedent la Motru. În urma utilizării dronelor pentru cadastrare au fost descoperite mai multe nereguli legate de felul în care s-a construit în oraș. Astfel, a fost identificată o consterucție pe trecerea de pietoni, dar și sute de suprapuneri cadastrale, străzi care "trec" prin blocuri.

 

„Noi am obţinut un proiect de aproximativ 27 de milarde vechi, pentru PUG Digital şi GIS. În paralel am început lucările pentru cadastrarea parcărilor. Lucrurile astea trebuiau facute până acum. Aşa am descoperit, cu dronele folosite pentru cadastrare, situaţia de la noi din municipiu”, a transmis Cosmin Morega, primarul municipiului Motru.

Situaţia este una nemaiîntâlnită, întrucât problemele semnalate sunt la nivelul întregului oraş: „S-au mişcat rapid băieţii, deja în două zile au avut un raport pe care mi l-au prezentat. Mi-au spus cei care se ocupă de lucrare că nu au găsit nicăieri în ţară ce au găsit la Motru. Sunt probleme cu stâlpii de iuminat. Nu e o distanţă egală cu cealaltă. S-a construit haotic, fiecare a cadastrat cum a vrut. Ne vom ocupa să îndreptăm aceste greşeli”, a adăugat edilul.

Primarul Cosmin Morega asigură că toate aceste probleme identificate în prezent vor fi remediate, iar cadastrarea se va reface conform procedurilor legale.

Galerie foto







Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: