Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Buget mic, dar investiţii mari la Câlnic

Primăria comunei Câlnic a alocat şi în acest an bani pentru investiţii, deşi bugetul local este mai mic faţă de anul trecut. Peste un milion de lei se vor cheltui în acest pentru asfaltarea drumurilor săteşti şi pentru continuarea amenajării peisagistice a centrului civic. Autorităţile locale mizează şi pe faptul că până la sfârşitul lunii martie se vor încasa circa 50% din impozitele şi taxele pe anul în curs.

Chiar dacă Primăria Câlnic s-a numărat printre administraţiile locale care au primit cei mai puţini bani de la Consiliul Judeţean, investiţiile vor continua şi în acest an. Potrivit autorităţilor, bugetul comunei este mai mic faţă de anul trecut întrucât a scăzut impozitul pe salariile angajaţilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. „Bugetul local este mai mic cu aproximativ 10% faţă de anul trecut. Din cauza problemelor din minerit, s-a diminuat cota parte ce ne revine nouă din impozitul pe salariile angajaţilor de la Tismana I şi Tismana II. De la Consiliul Judeţean am primit bani puţini, însă niciodată nu ne-am bazat pe banii de la judeţ”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Autorităţile locale preconizează ca până pe 31 martie să încaseze aproximativ 50% din taxele şi impozitele pe anul în curs. „Până în momentul de faţă, cam 15-20% dintre cetăţeni şi-au plătit taxele şi impozitele. Asta în condiţiile în care am început încasările mai târziu din cauză că nu am avut implementat programul respectiv. În general, cam 50% dintre localnici îşi plătesc taxele şi impozitele până la data de 31 martie pentru a beneficia de bonificaţia de 10%. 

Investiţii de peste un milion de lei

Investiţiile vor continua şi în acest an pe raza comunei Câlnic. Pe lista de priorităţi a primarului Dumitru Vulpe se află asfaltarea drumurilor săteşti. „Din bugetul local am alocat 1,2 milioane de lei pentru investiţii. În cel mult 2-3 luni, vrem să finalizăm asfaltarea liniilor din satul nou. Trebuie continuate lucrările, începute anul trecut, pe Linia II şi pe Linia III, începute anul trecut. Lucrările costă undeva la 600 mii de lei. De asemenea, intenţionăm să asfaltăm drumul satului Câlnic, în deal şi în zona de cotitură”, a declarat primarul Vulpe. Edilul local a mai precizat că vor continua inclusiv lucrările de modernizare a centrului civic. „Anul acesta vom continua lucrările de amenajare peisagistică a spaţiului de la şcoală până la poliţie şi în zona Căminului Cultural. Vor exista locuri de parcare şi spaţii verzi în toată această zonă”, a menţionat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: